x
Cerca Avançada
Categories
Edats
Títol
Autor
Editorial
Idiomes


LLIBRE
  • L'illa de les cartes perdudes - Pati de Llibres
  • L'illa de les cartes perdudes - Pati de Llibres
  • L'illa de les cartes perdudes - Pati de Llibres
  • L'illa de les cartes perdudes - Pati de Llibres
14.90
No disponible
L'illa de les cartes perdudes
Català
Oriol Canosa, Mercè López
Babulinka Books
A partir de
14.90
No disponible
L'illa de les cartes perdudes

L'illa de les cartes perdudes és una invitació a gaudir de la lectura, una novel·la que convida a llegir pel plaer de llegir, deixant-nos endur per la manera com està narrada la història, per la força dels personatges secundaris i pel procés d'aprenentatge i creixement que fa el protagonista al llarg del llibre.

 

Coherent amb el fons de Babulinka (que publica llibres "que inspiren, que ajuden a trobar-se un mateix i ser més feliç"), el llibre escrit per Oriol Canosa ens convida a "adonar-nos del que pensem i del que sentim realment. És com si, lletra a lletra, alguna cosa que s'amaga al nostre interior sortís a la superfície."

 

Llegim: Fugim de la guerra i ens instal·lem amb l'Albert a Isola della Cona, on coneixem els personatges amb qui comparteix una part curta i alhora intensa del seu camí a la vida. L'oncle Audubon ens encomana l'hospitalitat i la passió per l'ornitologia. El príncep Von Thurn und Taxis ens contagia l'alegria de viure en un present etern i divertit, centrat en la feina i les relacions amb els amics. Rainer, el poeta, ens indica els camins del viatge introspectiu cap a l'autoconeixement. Nereu, el gondoler, ens acompanya de manera protectora i profètica als lectors i a l'oncle, l'Albert i els cosins, Max i Moritz, que semblen sortir de les caricatures de W. Busch per portar les trapelleries a l'illa i desemmascarar, en ple ball de disfresses d'alta societat, l'absurditat de la guerra.

 

Continuem llegint: Observem les il·lustracions de Mercè López i veiem que els personatges adults són humans animalitzats, com suggereixen els seus noms i les caracteritzacions textuals. A través d'aquesta animalització la il·lustradora aconsegueix expressar tota la força del caràcter de cada personatge i afegeix humor a la història. En contraposició als adults animalitzats, els nens són personatges amb característiques físiques purament humanes, despullats de màscares (quan no són estrictament imprescindibles per poder assistir a la festa de disfresses dels adults), com una evocació de la innocència que es va perdent en fer-se gran i a la qual sembla fer referència el poeta en la seva primera conversa amb el protagonista de la història: "La veritable pàtria de cadascú és la seva infància, Albert. És el lloc on tots voldríem tornar."

 

Quan acabem la lectura, pensem que una bona forma de tornar a la infància pot ser rellegir L'illa de les cartes perdudes, per tornar a veure el món amb els ulls innocents de l'Albert i per tornar a gaudir de la companyia, la protecció i els savis consells dels personatges adults que acompanyen el protagonista i que als lectors ens han fet somriure constantment mentre llegíem el llibre.

TAMBÉ US AGRADARAN
17.50

Preciosa continuació de Cors de gofra.

19.00

S'acosta l'ickabog...

16.50

Escrita amb la sensibilitat, la ironia i la capacitat d’emocionar inconfusibles de l’autor d’El noi del pijama de ratlles, El meu germà es diu Jessica és una novel·la plenament actual, imprescindible per a totes les edats.

29.50

Un llibre ple d'innocència, on es ressalten els valors humans i l'amor cap a la naturalesa.

16.95

Quin és el preu que pagaries per ser famós?

16.90

Contes, Ciència-Ficció

Per saber què fem
i participar de les activitats...
subscriu-te al newsletter !