x
Cerca Avançada
Categories
Edats
Títol
Autor
Editorial
Idiomes


Classe a l'Escola Eina: Lectura de la imatge en literatura infantil i juvenil
04-03-2015

El proper dimecres parlarem de lectura de la imatge amb els alumnes del Curs d'Especialització en Il·lustració per a publicacions infantils i juvenils. Ens hi convida l'il·lustrador i professor de l'Escola Eina Pep Brocal.

Aquestes xerrades fora de la llibreria ens agraden moltíssim, perquè són espais on podem compartir la passió per llegir literatura infantil i juvenil amb altres adults que s'emocionen amb els llibres il·lustrats i, a més, els miren, llegeixen i analitzen per aprendre quines són les vies de comunicació entre autor y lector a través de la imatge i del seu lligam amb el text (quan n'hi ha), el format i els materials d'un llibre.

Perquè sempre és més fàcil explicar-se amb exemples concrets, portarem a classe llibres de diferents formats i gèneres per parlar d'aquesta relació entre imatge, text, format, materials... tots ells, elements que estan al servei de la història narrada en un llibre quan el llibre funciona.

Parlarem dels autors que han esdevingut grans referents en la lij i intentarem trobar el perquè de cada cas fent un recorregut per allò de genuí que hi han aportat autors com Munari, Komagata o Suzy Lee. Parlarem de visions pròpies d'il·lustradors concrets, com Stian Hole, Kveta Pacovska, Roberto Innocenti, Quentin Blake, Benjamin Chaud o Shaun Tan.

I donarem als alumnes una bibliografia d'assaig sobre lij que recollirà, entre altres obres, les quatre que les llibreteres del Pati de llibres considerem que cal conèixer quan s'estudia la literatura infantil i juvenil: Dins del mirall, de Pep Molist (Graó), Àlbums i altres lectures, de Teresa Duran (Rosa Sensat), Siete llaves para valorar las historias infantiles, de Teresa Colomer (Fundación Sánchez Ruipérez) i La trilogía del límite, de Suzy Lee (Barbara Fiore).

Per saber què fem
i participar de les activitats...
subscriu-te al newsletter !