x
Cerca Avançada
Categories
Edats
Títol
Autor
Editorial
Idiomes


LLIBRE
  • La ola - Pati de Llibres
  • La ola - Pati de Llibres
  • La ola - Pati de Llibres
  • La ola - Pati de Llibres
16.00
La ola
Castellà
Suzy Lee
Barbara Fiore Editora
A partir de
Categories
16.00
La ola

Una nena arriba amb la seva mare a la platja. La mare surt d’escena i hi entren les gavines, personatges secundaris d’aquesta història poètica, dinàmica i divertida que ens explica com gaudeix amb el mar la nena.

 

Corraini ha publicat en italià un assaig on Suzy Lee explica que els seus àlbums il·lustrats Espejo, La Ola i Sombras, publicats en castellà per Barbara Fiore, formen una trilogia on ha estat investigant el paper que té la part central de la doble pàgina en el contingut de la història narrada amb imatges.

 

Suzy Lee explica que mirant les imatges de John Tenniel que il·lustren com Alícia passa a través del mirall a la fantasia es va adonar que sempre s’ha fet servir una visió frontal. L’autora va estar pensant com podria reflectir la visió lateral del mirall i va decidir que la part central de la doble pàgina de l’àlbum, la del relligat del llom, seria el mirall.

 

D’aquí va sorgir el primer àlbum de la trilogia, Espejo, vertical com un mirall clàssic, on allò que comença semblant la realitat acabarà esdevenint la fantasia i a la inversa. Amb La Ola va fer un pas més en la seva investigació, canviant la verticalitat del mirall per l’horitzontalitat de l’onada, l’horitzó del mar. L’àlbum és apaisat però la lectura es continua fent d’esquerra a dreta. La relligadura és la frontera que el mar no pot travessar fins que no la travessa primer la nena. I tot canvia. El tercer pas de la investigació afecta el format i també la lectura de la seqüència narrativa. Sombras és un àlbum apaisat que es llegeix de dalt a baix, quan llegim el pas de la realitat a la ficció, l’ombra.

 

Podeu gaudir de la lectura independent de cada un dels tres àlbums i, també, podeu fer la lectura dels tres àlbums concebuts com la trilogia en què Suzy Lee investiga el paper de la divisió interna de la doble pàgina en la narració amb imatges en els àlbums il·lustrats.

Per saber què fem
i participar de les activitats...
subscriu-te al newsletter !