x
Cerca Avançada
Categories
Edats
Títol
Autor
Editorial
Idiomes


LLIBRE
  • Frederick (esp.) - Pati de Llibres
  • Frederick (esp.) - Pati de Llibres
  • Frederick (esp.) - Pati de Llibres
  • Frederick (esp.) - Pati de Llibres
15.00
Frederick (esp.)
Castellà
Leo Lionni
Kalandraka
A partir de
15.00
Frederick (esp.)

Un grup de ratolins recull fruits per poder passar l’hivern dins el cau. Tots treballen en la recol·lecció menys un, en Frederick, que observa atentament l’entorn. Els altres li demanen per què no treballa. Ell respon que sí ho fa, recull un altre tipus de provisions: sensacions, colors, paraules... Els altres el deixen fer i continuen recollint fruits. A l’hivern els aliments s’acaben i els ratolins demanen a en Frederick on són les seves provisions. Ell puja a una pedra i recita un poema que parla de les sensacions de l’estiu: els parla de l’aroma dels fruits i els ratolins els imaginen; els parla dels colors de les flors i ells les visualitzen; els parla de l’escalfor dels raigs del sol i ells tenen la sensació que els escalfa. “Frederick”, li diuen, “tu ets un poeta” i ell respon: “ho sé” i es posa vermell.

 

Com en totes les obres de Leo Lionni, en aquesta hi trobem un ensenyament no moralitzant ben clar: ens anima a integrar-nos en el nostre entorn sent nosaltres mateixos. Per fer-ho, incideix en el valor de la paraula com a transmissora de la pròpia individualitat a la col·lectivitat, reivindicant la necessitat d'alimentar-nos no només físicament i posant en relleu la funció artística del llenguatge en fer servir el llenguatge poètic.

 

Lionni és un dels artistes i publicistes que revolucionen la concepció de l’àlbum il·lustrat a partir de la dècada del 1960. Tal com assenyala Teresa Duran al seu llibre Àlbums i altres lectures, Lionni i altres artistes i dissenyadors de publicitat com Bruno Munari incideixen en el món del llibre infantil introduint elements per narrar visualment les històries que volen explicar. Investiguen en la creació de personatges utilitzant noves tècniques, com el collage, que Leo Lionni fa servir per construir personatges a Frederick com a reflex de les diferents textures i colors que observem en l'entorn natural.

TAMBÉ US AGRADARAN
18.00

Una cosa perduda apareix a la ciutat. Només un noi desocupat mostra interès i l’ajuda a trobar el seu lloc. El noi ens explica la història del temps que van conviure.

12.50

Història tranquil·la, d'amistat i superació personal, il·lustrada i escrita amb delicadesa. Us estimareu tant aquests personatges literaris que els haureu de fer un bon lloc a les vostres vides.

19.95

L’Erugueta d’Eric Carle, amb el llibre en anglès dins un estoig, en format gran, amb pàgines de paper fi i CD. Un llibre infantil imprescindible que narra el cicle vital d’una eruga des que neix de l’ou fins que es transforma en papallona.

13.50

Aquest àlbum poètic explica la història de superació personal i col·lectiva, d’emprenedoria femenina i de llavor de canvi social que ha estat la vida de Wangari Maathai, Premi Nobel de la Pau.

38.00

Llibre i peluix blau El monstruo de colores (esp.).

15.00

La Clementina decidirà el seu destí fugint de la presó en què s’ha transformat la seva relació de parella.

Per saber què fem
i participar de les activitats...
subscriu-te al newsletter !