x
Cerca Avançada
Categories
Edats
Títol
Autor
Editorial
Idiomes


LLIBRE
  • Frederick (esp.) - Pati de Llibres
  • Frederick (esp.) - Pati de Llibres
  • Frederick (esp.) - Pati de Llibres
  • Frederick (esp.) - Pati de Llibres
15.00
Frederick (esp.)
Castellà
Leo Lionni
Kalandraka
A partir de
15.00
Frederick (esp.)

Un grup de ratolins recull fruits per poder passar l’hivern dins el cau. Tots treballen en la recol·lecció menys un, en Frederick, que observa atentament l’entorn. Els altres li demanen per què no treballa. Ell respon que sí ho fa, recull un altre tipus de provisions: sensacions, colors, paraules... Els altres el deixen fer i continuen recollint fruits. A l’hivern els aliments s’acaben i els ratolins demanen a en Frederick on són les seves provisions. Ell puja a una pedra i recita un poema que parla de les sensacions de l’estiu: els parla de l’aroma dels fruits i els ratolins els imaginen; els parla dels colors de les flors i ells les visualitzen; els parla de l’escalfor dels raigs del sol i ells tenen la sensació que els escalfa. “Frederick”, li diuen, “tu ets un poeta” i ell respon: “ho sé” i es posa vermell.

 

Com en totes les obres de Leo Lionni, en aquesta hi trobem un ensenyament no moralitzant ben clar: ens anima a integrar-nos en el nostre entorn sent nosaltres mateixos. Per fer-ho, incideix en el valor de la paraula com a transmissora de la pròpia individualitat a la col·lectivitat, reivindicant la necessitat d'alimentar-nos no només físicament i posant en relleu la funció artística del llenguatge en fer servir el llenguatge poètic.

 

Lionni és un dels artistes i publicistes que revolucionen la concepció de l’àlbum il·lustrat a partir de la dècada del 1960. Tal com assenyala Teresa Duran al seu llibre Àlbums i altres lectures, Lionni i altres artistes i dissenyadors de publicitat com Bruno Munari incideixen en el món del llibre infantil introduint elements per narrar visualment les històries que volen explicar. Investiguen en la creació de personatges utilitzant noves tècniques, com el collage, que Leo Lionni fa servir per construir personatges a Frederick com a reflex de les diferents textures i colors que observem en l'entorn natural.

TAMBÉ US AGRADARAN
15.00

Posa en relleu la necessitat de pensar i, a través de l’enginy, vèncer les pors i aconseguir milllores col·lectives sabent quin és el lloc que un mateix ha d’ocupar en aquesta col·lectivitat.

18.00

El árbol rojo és un àlbum poètic i pictòric que parla de la soledat a través d’un recorregut emocional que va de la desesperació a l’esperança.

15.00

Àlbum sense mots que mostra el cicle natural en constant evolució recuperant un món postnuclear gràcies a una nena perseverant en la seva missió transformadora i al poder regenerador de vida del seu amic cérvol.  

11.80

Aquesta història, situada en plena recessió econòmica (1935), contagia somriures i ànims. El secret és la protagonista: alegre, generosa i amb una passió contagiosa per la jardineria.

13.00

Com Un llibre, Colors és màgic! Seguiu les indicacions escrites amb lletra de pal i descobrireu que teniu poders. Barrejareu colors, en creareu de nous i jugareu sorprenent-vos cada vegada que passeu pàgina.

15.00

Quin gust té la vostra lluna? I la dels vostres fills? Podeu descobrir-ho amb aquesta història de companyonia alhora que parleu de la importància de la cooperació i de la diversitat de preferències.

Per saber què fem
i participar de les activitats...
subscriu-te al newsletter !