x
Cerca Avançada
Categories
Edats
Títol
Autor
Editorial
Idiomes


LLIBRE
  • El árbol rojo - Pati de Llibres
  • El árbol rojo - Pati de Llibres
  • El árbol rojo - Pati de Llibres
  • El árbol rojo - Pati de Llibres
18.00
El árbol rojo
Castellà
Shaun Tan
Barbara Fiore Editora
A partir de
18.00
El árbol rojo

La protagonista d’aquesta història camina pels carrers d’una ciutat poblada amb la sensació d’estar sola. Es lamenta que les experiències meravelloses passin de llarg en un instant i que només quedi buidor i incomprensió. Està tan immersa en sentiments i pensaments negatius no s’adona que per allà on passa té sempre a l’abast una mica d’esperança en forma de fulla vermella. Quan arriba a casa hi troba un arbre màgic que creix, ple de fulles vermelles com les que havien anat apareixen en cada doble pàgina de l’àlbum des del principi del dia. I els lectors tornem a llegir la història afegint un sentiment d’esperança a la visió negativa de la nena.


Com totes les obres de Shaun Tan, aquest àlbum és sorprenent. El tractament poètic dels textos metafòrics concisos, amb ritmes lents i cadències melangioses, combinat amb el tractament pictòric de les il·lustracions, també metafòriques gràcies a la inserció d’elements de mons onírics en entorns reals quotidians, fan que l’obra sigui excepcional per la manera com està treballada. Però no només és excepcional pel tractament del tema triat sinó també i sobretot pel tema triat en si mateix. El árbol rojo és el primer àlbum il·lustrat que aborda de ple la reflexió al voltant dels sentiments negatius que porten l’individu a sentir-se desesperat.


I presenta una singularitat encara més significativa: el personatge principal és un ésser humà, és una nena. Shaun Tan deixa enrere la barrera sentimental que han mantingut durant anys els il·lustradors d’àlbums, que recorrien a personatges animals amb trets humanitzats per treballar temes dolorosos amb la intenció de crear una distància que havia de protegir emocionalment els lectors infantils.


Tots aquests ingredients ben combinats fan que El árbol rojo sigui un molt bon regal per a un adolescent, jove o adult que se senti incomprès o desubicat. És un raig d’esperança en forma de fulla vermella.

TAMBÉ US AGRADARAN
10.40

Cadascú té un punt de vista concret sobre el que ell coneix del seu entorn. Unint els diferents punts de vista, aconseguirem tenir una visió global.

38.00

Llibre i peluix vermell El monstre de colors.

11.00

Quan tothom adquireix la responsabilitat i els hàbits necessaris per a una bona convivència, la mare torna a casa sent un membre més de la família, amb els mateixos drets i deures que els altres.

15.00

Si voleu educar en el respecte als altres i la llibertat personal, llegiu la història de la Clementina, que decidirà el seu destí fugint de la presó en què s’ha transformat la seva relació de parella.

15.95

Una faula contra l’individualisme, l’egoisme i la vanitat que posa de manifest la felicitat que dóna compartir. Quan el peix Irisat descobreix que pot ser generós, els animals de l’oceà l’accepten.

15.00

Posa en relleu la necessitat de pensar i, a través de l’enginy, vèncer les pors i aconseguir milllores col·lectives sabent quin és el lloc que un mateix ha d’ocupar en aquesta col·lectivitat.

Per saber què fem
i participar de les activitats...
subscriu-te al newsletter !