x
Cerca Avançada
Categories
Edats
Títol
Autor
Editorial
Idiomes


LLIBRE
  • El árbol rojo - Pati de Llibres
  • El árbol rojo - Pati de Llibres
  • El árbol rojo - Pati de Llibres
  • El árbol rojo - Pati de Llibres
18.00
El árbol rojo
Castellà
Shaun Tan
Barbara Fiore Editora
A partir de
18.00
El árbol rojo

La protagonista d’aquesta història camina pels carrers d’una ciutat poblada amb la sensació d’estar sola. Es lamenta que les experiències meravelloses passin de llarg en un instant i que només quedi buidor i incomprensió. Està tan immersa en sentiments i pensaments negatius no s’adona que per allà on passa té sempre a l’abast una mica d’esperança en forma de fulla vermella. Quan arriba a casa hi troba un arbre màgic que creix, ple de fulles vermelles com les que havien anat apareixen en cada doble pàgina de l’àlbum des del principi del dia. I els lectors tornem a llegir la història afegint un sentiment d’esperança a la visió negativa de la nena.


Com totes les obres de Shaun Tan, aquest àlbum és sorprenent. El tractament poètic dels textos metafòrics concisos, amb ritmes lents i cadències melangioses, combinat amb el tractament pictòric de les il·lustracions, també metafòriques gràcies a la inserció d’elements de mons onírics en entorns reals quotidians, fan que l’obra sigui excepcional per la manera com està treballada. Però no només és excepcional pel tractament del tema triat sinó també i sobretot pel tema triat en si mateix. El árbol rojo és el primer àlbum il·lustrat que aborda de ple la reflexió al voltant dels sentiments negatius que porten l’individu a sentir-se desesperat.


I presenta una singularitat encara més significativa: el personatge principal és un ésser humà, és una nena. Shaun Tan deixa enrere la barrera sentimental que han mantingut durant anys els il·lustradors d’àlbums, que recorrien a personatges animals amb trets humanitzats per treballar temes dolorosos amb la intenció de crear una distància que havia de protegir emocionalment els lectors infantils.


Tots aquests ingredients ben combinats fan que El árbol rojo sigui un molt bon regal per a un adolescent, jove o adult que se senti incomprès o desubicat. És un raig d’esperança en forma de fulla vermella.

TAMBÉ US AGRADARAN
9.99

Quadern El monstruo de colores (esp.), Anna Llenas. Per acolorir després d’haver parlat de les emocions amb els petits i compartir-les llegint el llibre.

14.00

Una vaca pon un ou! Un esdeveniment esbojarrat revoluciona la vida quotidiana en una granja singular ja de per si. Una història divertidíssima que us farà riure a petits i grans.

14.50

Faula dolçament il·lustrada i explicada textualment amb dues veus, una dirigida als adults (lletra d’impremta) i l’altra als infants (lletra lligada), que parla de la necessitat de viure els canvis amb confiança.

15.90

Trenta històries simpàtiques per riure, somiar, volar i viure aventures d’allò més emocionants amb dracs fabulosos!

13.00

Com Un llibre, Colors és màgic! Seguiu les indicacions escrites amb lletra de pal i descobrireu que teniu poders. Barrejareu colors, en creareu de nous i jugareu sorprenent-vos cada vegada que passeu pàgina.

15.00

Una ciutat grisa esdevé verda gràcies a un nen capaç de contagiar l’esperit de l’esforç compartit. Entre tots els habitants transformen la ciutat, donant espai a la natura en tot l’entorn urbà.

Per saber què fem
i participar de les activitats...
subscriu-te al newsletter !