Totes les cares d’un llibre

DSC01449

Totes les cares d’un llibre és l’exposició de petit format que ha realitzat Babulinka Books per donar a conèixer els agents culturals que hi ha rere els llibres que llegim.

DSC01438

L’exposició s’estrena al Pati de llibres i recorrerà llibreries i biblioteques perquè siguem conscients que rere cada llibre que arriba a les nostres mans hi ha un equip de persones que hi han treballat donant el millor d’ells mateixos i de la seva manera de fer en tots els àmbits de treball relacionats amb el llibre: el disseny, l’elaboració, la fabricació, la difusió i la recomanació de lectura d’aquell llibre concret.

DSC01436

Obrim el Tristània Imperial o la rebel·lió de l’alegria i hi trobem el granet de sorra que hi ha posat cadascú per fer que el llibre arribi tal com és a les nostres mans.

DSC01439

El protagonista de la història és el Buri Buri, personatge que viu al parc d’atraccions del Tibidabo.

Qui ha creat el personatge? L’Andreu Sánchez. És qui el coneix millor. “Hi ha qui assegura que tots dos es van trobar passejant pels boscos de Collserola.”

Qui ha escrit la història del Buri Buri al Tristània?
El Jaume Copons. “Ha estirat del fil de la història amb l’Andreu. De petit era fanàtic del Tibidabo. Ara també.”

DSC01442

Qui ha il·lustrat el Tristània? La Liliana Fortuny. “És la dibuixant, la il·lustradora. Veiem en Buri Buri i el Tibidabo a través dels seus ulls.”

Qui ha editat el llibre? La Mar González. “És l’editora que ha donat l’empenta a l’obra. Encaixa el text i el dibuix i produeix el llibre. És una fan dels llibres, per això ha creat l’editorial Babulinka Books.”

DSC01441

Qui representa els autors? La Isabel Martí. És l’agent literària dels autors. “Vetlla pels seus drets i interessos, i pel recorregut del llibre.”

Qui dissenya el llibre? La Maria Sansalvadó. “S’encarrega del disseny i de la maquetació. Fa que els llibres siguin bonics i que tot estigui al seu lloc.”

DSC01445

Qui revisa els textos? La Tina Vallès. “És la correctora. I de llengua en sap un munt. Ha revisat el text en català i en castellà perquè no hi trobis cap errada.”

Qui fabrica el llibre? Normalment un bon equip de persones que treballen en una empresa d’arts gràfiques. Són tants que no caben en una foto tots junts. En aquest cas és l’equip humà d’Índice. L’impressor és qui “passa els llibres al paper”.

Qui emmagatzema els exemplars impresos del Tristània? El César Millán. “S’encarrega de tenir els llibres ben controlats al magatzem i de fer-los viatjar fins allà on calgui.”

Qui fa arribar els exemplars del llibre a les llibreries? L’Enric Faura. És el distribuïdor dels llibres que publica Babulinka Books.

DSC01446

Qui dóna a conèixer el llibre als mitjans? La Neus Chordà. “És cap de comunicació. S’ha encarregat de donar a conèixer el llibre als mitjans, les llibreries i a tutti quanti.”

Qui fa difusió de l’obra? El Lluís Llort. “És periodista, a més d’escriptor. Des del diari El Punt Avui apropa el llibre als lectors.”

Qui recomana el llibre des de la biblioteca? La Sílvia Cantos. “Des de la bibloteca, però també des d’altres feines com a prescriptora, apropa els llibres que l’emocionen als lectors.” Babulinka ha triat una biliotecària, però vosaltres sabeu que en són molts els bibliotecaris i les bibliotecàries que us recomanen bons llibres. Aneu a demanar-li recomanació al bibliotecari o la bibliotecària que tingueu a prop.

Qui recomana i ven el llibre a la llibreria?
Els llibreters i les llibreteres. En som molts, tants que no cabem en una foto tots junts. Només al Pati de llibres som tres llibreteres (l’Àlex, la Diana i la Sonia) les que recomanem lectures adients al moment en què esteu i al que us ve de gust llegir. Ho sabeu, i per això veniu sovint a la llibreria a demanar-nos que us recomanem un llibre que us atrapi, com ara el Tristània Imperial, que us atraparà mentre el llegiu fent-vos sentir emocions ben diverses i donarà per parlar-ne en família i rellegir-lo no una sinó moltes vegades.

DSC01448

Qui llegeix el llibre? “Tu. Tots els que llegim. El públic del llibre. Som tants que no hi cabíem a la foto.”

Ara que ja hem dit qui hi ha rere aquest llibre, hem de dir qui hi ha rere aquesta expo. Perquè l’expo és possible gràcies a la idea de l’editora de Babulinka, la Mar Gonzàlez, gràcies a la participació de tots els agents culturals que han treballat en el Tristània i la seva difusió, i gràcies al fotògraf que els ha immortalitzat en un instant de vida que l’exposició us ofereix.

DSC01447

Qui ha fet les fotos d’aquesta expo? El Xavier de la Cruz. “És fotògraf. En aquesta aventura ens ha posat cara a tots.”

Veniu a visitar l’expo a la llibreria. Hi serà fins el 29 de febrer, juntament amb l’expo ALBERT ARRAYÁS: QUAN LA IL·LUSTRACIÓ SURT DEL LLIBRE I TRANSFORMA EL DIA A DIA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *