Llibres i quaderns creatius per a l’estiu

LLIBRES_CREATIUS_ESTIU

VOLEM UN ESTIU CREATIU. AQUESTS LLIBRES I QUADERNS ENS AJUDARAN A FER-HO POSSIBLE.

Tanquem els ulls i pensem que ja és aquí l’estiu: És temps de vacances i mai arribem tard enlloc perquè no hi ha horaris rígids que calgui complir. Assaborim les estones tranquil·les de llegir sota l’ombra d’un arbre, jugar a la vora de l’aigua del mar o del riu o d’un llac, fer una migdiada sobre l’herba d’un parc o d’un prat… Quan hem passat una bona estona, mirem al voltant i hi trobem branquillons, branques i pals, petxines, pedres i fang, fulles, flors i fruits. Amb tot això podem crear! Jo Schofield i Fiona Danks ens proposen idees per fer-ho en aquests tres llibres publicats per Rodeno: EL LIBRO DE LOS PALOS, EL LIBRO DE LA CIUDAD SILVESTRE, EL LIBRO DEL MAL TIEMPO.

EL LIBRO DE LOS PALOS
http://www.patidellibres.com/el-libro-de-los-palos.html
El_libro_de_los_palos1
Un pal pot esdevenir una espasa, una vareta màgica, un pinzell i també pot formar part d’un teler, una cabana, una escombra voladora… fins i tot pot servir per fer una menjadora d’ocells, un atrapasomnis o un rellotge de sol.
El libro de los palos proposa activitats creatives, imaginatives, aventureres, musicals, màgiques, naturalistes… que podeu fer en família amb els pals que trobeu als camins, al bosc, al prat, al camp o a qualsevol entorn on hi hagi arbres.
Si la vida us dóna pals, feu-vos una cabana, un cavall o una corona. Fins i tot podeu fer-vos un mikado i riure junts mentre jugueu.
El_libro_de_los_palos3

EL LIBRO DE LA CIUDAD SILVESTRE
http://www.patidellibres.com/el-libro-de-la-ciudad-silvestre.html
El_libro_de_la_ciudad_silvestre1
En entorns urbans també podem descobrir espais naturals i jugar a l’aire lliure.
El libro de la ciudad silvestre proposa activitats creatives, imaginatives, aventureres, musicals, màgiques, naturalistes… que podeu fer en família i amb amics a l’aire lliure al poble i a la ciutat: descobrir els animals i les plantes que viuen a prop vostre, crear amb les fulles i branques que trobeu al parc, jugar al carrer amb guixos, amb les ombres, fer jocs tradicionals com la xarranca…
A la ciutat també hi ha vida, només cal sortir a buscar-la.
El_libro_de_la_ciudad_silvestre4

EL LIBRO DEL MAL TIEMPO
http://www.patidellibres.com/el-libro-del-mal-tiempo.html
El_libro_del_mal_tiempo1
Hi ha un munt d’activitats per fer a l’aire lliure amb pluja, vent, gel o neu: cantar i ballar sota la pluja, tastar les gotes d’aigua, jugar amb vaixells, pintar amb fang, fer volar un estel, crear fanalets de gel, construir un iglú…
El libro del mal tiempo proposa activitats creatives, imaginatives, aventureres, musicals, màgiques, naturalistes… que podeu fer en família i amb amics a l’aire lliure quan plou, després de la pluja, quan fa vent, els dies de neu i també quan trobeu gel.
Al mal temps, bon impermeable i jocs a l’aire lliure.
El_libro_del_mal_tiempo2

I durant el temps que estem a cobert, al porxo de casa, al menjador, a la cuina… Quins llibres i quaderns podem utilitzar per deixar fluir la creativitat? Les llibreteres del Pati de llibres (l’Àlex, la Diana i la Sonia) triem tres llibres: un d’Hervé Tullet publicat per Cruïlla i dos de Marion Deuchars publicats per Coco Books.

TALLER D’ARTISTES
http://www.patidellibres.com/taller-dartistes.html
Taller_d_artistes1
Estem entusiasmades amb aquesta proposta artística completament oberta (no conté ni una sola indicació textual!). Hervé Tullet ofereix els materials (plantilles) i el suport (llibre quadern) amb els quals els infants deixen fluir la pròpia creativitat sense cap limitació.
Taller d’artistes és un bon punt de partida per a la creació lliure i a la vegada és un bon punt d’arribada per al joc artístic compartit. Dibuixareu, pintareu, resseguireu siluetes, creareu escenes i escriureu textos, muntareu històries amb vinyetes o paisatges plens de vida, vestireu els personatges tal com us vingui de gust o segons el temps atmosfèric en què els hàgiu ambientat, inventareu relats possibles i impossibles amb formes geomètriques concretes i abstractes… No hi ha més límits que els que vosaltres decidiu aplicar a les vostres creacions.
Taller_d_artistes3

ARTE. CREA TU LIBRO
http://www.patidellibres.com/Arte_Crea_tu_libro.html
arte_crea_tu_libro1
Aquest llibre-quadern el llegeixen i el treballen tant nois i noies com joves i adults.
Deuchars fa una passejada per la història de l’art i proposa jugar a recrear les tècniques de treball i els estils d’artistes significatius, sobretot de segle XX, a partir d’obres molt conegudes: redibuixar la Mona Lisa de Da Vinci, pintar els gira-sols de Van Gogh, completar quadrats de colors opacs a la manera de Mondrian, fer un retrat cubista com els de Picasso, muntar un mòbil a la manera de Calder…
La proposta és engrescadora i dóna a conèixer els artistes i les seves obres des d’una perspectiva interactiva completament novedosa.
arte_crea_tu_libro4

DIBUIXA, PINTA I ESTAMPA COM ELS GRANS ARTISTES
http://www.patidellibres.com/dibuixa-pinta-i-estampa-com-els-grans-artistes.html
Dibuixa_pinta_estampa1
A Art. Crea el teu llibre Marion Deuchars fa una passejada per la història de l’art i proposa jugar a recrear les tècniques de treball i els estils d’artistes significatius des d’una perspectiva interactiva completament novedosa.
Des d’aquesta perspectiva, Dibuixa, pinta i estampa com els grans artistes ens fa conèixer qui eren i com creaven alguns i algunes dels i les artistes amb més projecció del segle XX: Joan Miró, Sonia Delaunay, Eduardo Chillida, Frida Kahlo, Hannah Höch…
Volem remarcar la bona representació de dones artistes d’arreu del món en tots dos llibres. Us animem a conèixer-les i posar en pràctica les tècniques que elles utilitzaven per crear: el fotomuntatge (Hannah Höch), la composició amb figures circulars (Sonia Delaunay)… Descobrireu que en el vostre interior hi viu un artista al qual podeu donar veu de mil i una maneres diferents.
Dibuixa_pinta_estampa3

Aquesta és la selecció del Pati de llibres per fer de l’estiu un temps compartit creatiu: tres llibres per interactuar amb l’entorn tot creant a l’aire lliure i tres llibres per deixar fluir la pròpia creativitat sobre paper. Ja podem obrir els ulls per no perdre’ns cap detall d’aquest estiu que promet diversió i alegria compartida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *