Pot una gota d’aigua viure per sempre? Transformació, moviment continu… La vida!

La gota y el cerezo / La gota i el cirerer, de Mario Satz i Albert D. Arrayás (Babulinka Books)... La vida!

La gota y el cerezo / La gota i el cirerer, de Mario Satz i Albert D. Arrayás (Babulinka Books)… La vida!

La vida ens fa estar en contínua transformació, i gràcies a això coneixem, aprenem i compartim. Vivim en un moviment continu que ens fa créixer i ens ofereix en tot moment el nostre encaix al món. Què passa quan ens resistim acceptar els canvis i la pèrdua que comporten, quan ens costa seguir caminant endavant, quan voldríem ser sempre com som ara mateix?

LA GOTA I EL CIRERER, escrit per Mario Satz (mariosatz.com.ar) i il·lustrat per Albert D. Arrayás (www.albertarrayas.com), és una faula dolçament il·lustrada i explicada textualment amb dues veus -la dirigida als adults (lletra d’impremta) i la dirigida als infants (lletra lligada)-, que centra l’atenció en la necessitat de viure els canvis, la pèrdua, la transformació amb confiança per continuar vivint.

Aquest llibre és singular en el seu conjunt i també en cada una de les parts que el formen. El text presenta dues propostes de lectura: una, escrita amb lletra d’impremta, és la faula de Mario Satz dirigida als adults i joves lectors, plena d’imatges, reflexions i paraules sàvies que conviden a navegar en l’interior d’un mateix seguint el rumb de les emocions pròpies; l’altra, escrita amb lletra lligada, és la versió que Babulinka Books proposa llegir amb els infants, un text ben treballat, poètic, intens i enriquidor que els despertarà un bon seguit de preguntes i els farà prendre consciència de la necessitat d’acceptar els canvis i adaptar-s’hi per continuar vivint. “La transformació és constant en tot el que ens envolta i sobre el cicle de la vida.”

La Mar González, editora de Babulinka Books, es pregunta “Pot una gota de pluja viure per sempre?” i ens explica qui són els protagonistes de la història: “una gota d’aigua entossudida a viure eternament. Un cirerer savi que li explica que això és impossible.” La gota d’aigua viurà “l’aventura d’endinsar-se en l’interior de l’arbre per transformar-se en una gota de saba”.
“Una poètica història sobre la por als canvis (…). Obre un espai meravellós per parlar de la por a les pèrdues o de les separacions però també, als canvis d’escola, de cercles d’amics, de l’entorn i fins i tot a la pròpia por de créixer i deixar de ser nens. Aprendre la capacitat d’entendre-la i acceptar-la és fonamental per seguir avançant amb autoconfiança i autoestima. I aquest llibre permet abordar-ho amb delicadesa i poesia mitjançant una història tendra i original.”

L’enfocament poètic, tant dels textos com de les il·lustracions, porta a llegir i rellegir el llibre infinites vegades, i en cada nova lectura parem atenció a una imatge, a una reflexió, a unes paraules sàvies que ens fan descobrir en nosaltres mateixos la felicitat d’adaptar-nos als canvis constants que ens proposa la vida. Com diu l’editora de Babulinka, “la suma d’individus feliços fa un món millor”.

http://www.patidellibres.com/event.php?idevent=2014-07-05

El proper dissabte 5 de juliol a les 12 h, presentem La gota i el cirerer al Pati de llibres. Veniu junts adults i infants a parlar amb els autors (l’escriptor Mario Satz, l’il·lustrador Albert D. Arrayás) i l’editora (Mar González) de Babulinka Books. Ens endinsarem en aquesta faula poètica i viurem un matí literari al pati de la llibreria.

Entreu a l’enllaç de Fahrenheit 91.5, l’espai de literatura del ‘Sant Cugat a fons’ i escolteu la Diana parlant de LA GOTA I EL CIRERER i altres llibres de Babulinka Books:

http://www.cugat.cat/diari/sons/100489/diana-riba-t_apropa-llibres-que-parlen-d_emocions-al-_fahrenheit-91.5_-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *