Heu sentit mai la cançó del silenci? SILENCIA. Aquest dissabte 3 de juny la sentirem al Pati de llibres. Amb les autores, Nina da Lua i Gemma Capdevila, Fragmenta

silencia_pati_de_llibres2

Heu sentit mai la cançó del silenci? SILENCIA. Aquest dissabte 3 de juny la sentirem al Pati de llibres. Amb les autores, Nina da Lua i Gemma Capdevila, Fragmenta.

A les recomanacions d’advent us vam parlar del llibre, perquè ens va entusiasmar quan el vam llegir per primera vegada. I ens va sortir del cor recomanar-vos que el regaléssiu a qui aprecieu i us el regaléssiu a vosaltres mateixos: És poesia.

Poesia. Aquesta és la paraula que triem per definir SILENCIA. Poesia és el que ens regala l’edició del llibre que ha fet Fragmenta; poesia, el que ens regala el relat textual de Nina da Lua, i poesia, el que ens regala la seqüència d’il·lustració de Gemma Capdevila. Cada detall és just allà on aporta al conjunt. I la unió de tot plegat ens transporta com a lectors a un espai indefinit on quelcom intangible ens fa imaginar sí o sí. No és una invitació a llegir i imaginar, és un “m’adono que no em puc estar d’entrar en aquest llibre i d’imaginar a partir del que hi trobo, no em puc estar de fer-ho”. “Quan el misteri és massa impressionant, no t’atreveixes a desobeir”, ens deia l’aviador que va trobar el Petit Príncep al desert. Això és el que sentim els lectors amb SILENCIA. Ens hem de deixar anar per allà on ens porti la cançó del silenci, la Silencia.

silencia_pati_de_llibres1

La Silencia pren forma a les guardes d’inici: amb cada plec del full en blanc es va formant una grua que desplega les ales per volar fins a la finestra d’una casa on dues persones dialoguen. Una pregunta (“On s’amaguen els estels quan es fa de dia?”) i l’altra respon amb una nova pregunta (“I si ho preguntem al silenci?”) que fa que arribi la Silencia i desdibuixi la finestra de la casa. Cada resposta de la Silencia serà un potser que ampliarà perspectives i vindrà acompanyada d’una reflexió poètica. El silenci va desplegant la seva cançó al llarg de tot el llibre fins arribar a les guardes finals, on la Silencia acaba. La grua es desfà per esdevenir de nou el full en blanc.

silencia_pati_de_llibres3

Llegiu la seqüència de la imatge del llibre d’esquerra a dreta i de dalt a baix, des de la coberta fins a la contra. Llegiu seguits els textos en negreta. Llegiu després els poemes que els acompanyen. Llegiu el llibre sencer. Rellegiu-lo per fragments… Cada proposta de lectura us farà viure una nova experiència de lectura. I en totes elles us veureu imaginant us ho hàgiu proposat o no.

DSC07309

Us recomanem llegir el llibre a dues o quatre o sis o més mans, rellegir-lo una vegada i una altra i venir dissabte a les 12 h a la llibreria per conèixer les autores. Us sorprendran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *