Hervé Tullet: joc i creativitat

Hervé Tullet

Acabem el curs i donem la benvinguda a l’estiu amb els llibres d’Hervé Tullet. Per què? Perquè les llibreteres del Pati de llibres estem entusiasmades amb TALLER D’ARTISTES, l’últim llibre seu que ha publicat Cruïlla. És una proposta artística completament oberta (no conté ni una sola indicació textual!). Hervé Tullet ofereix els materials (plantilles) i el suport (llibre quadern) amb els quals els infants deixen fluir la pròpia creativitat sense cap limitació.

Taller_d_artistes1

Taller_d_artistes2

Taller_d_artistes3

TALLER D’ARTISTES és un bon punt de partida per a la creació lliure i a la vegada és un bon punt d’arribada per al joc artístic compartit. Dibuixareu, pintareu, resseguireu siluetes, creareu escenes i escriureu textos, muntareu històries amb vinyetes o paisatges plens de vida, vestireu els personatges tal com us vingui de gust o segons el temps atmosfèric en què els hàgiu ambientat, inventareu relats possibles i impossibles amb formes geomètriques concretes i abstractes… No hi ha més límits que els que vosaltres decidiu aplicar a les vostres creacions.

I com a mostra, mireu les imatges del taller familiar creatiu que Cruïlla i Andrea Melendo van fer dissabte a la llibreria. Fent ús de les plantilles del Taller d’artistes d’Hervé Tullet, els nens i nenes (i també els adults, que van treure el nen que tots portem a dins) van imaginar què volien crear i es van posar a dibuixar, retallar, enganxar, pintar…

taller familiar 1 pati de llibres

taller familiar 2 pati de llibres

taller familiar 3 pati de llibres

taller familiar 4 pati de llibres

taller familiar 5 pati de llibres

taller familiar 6 pati de llibres

taller familiar 7 pati de llibres

taller familiar 8 pati de llibres

taller familiar 9 pati de llibres

taller familiar 10 pati de llibres

taller familiar pati de llibres

Agraïm a Cruïlla i Andrea Melendo que organitzessin el taller creatiu a la llibreria. Ens va encantar veure com els nens i nenes van anar apropant-se a la narradora a mesura que avançava el relat d’UN JOC. L’Andrea els va fer prendre el protagonisme per acompanyar el punt groc en la seva aventura de paper i tinta per portar-los després a ser conscients de la seva pròpia imaginació i utilitzar-la per crear amb les plantilles del Taller d’artistes.

contes joc 1 pati de llibres

contes joc 2 pati de llibres

contes joc 3 pati de llibres

Un_joc1

A la llibreria trobareu piles d’Un llibre, Colors, Un joc i Taller d’artistes, juntament amb altres llibres d’Hervé Tullet que us recomanarem llegir junts per compartir-los adults i infants. Els que sou lluny, podeu comprar els llibres a través de la botiga online del Pati de llibres i us els enviem on digueu. En aquest cas, heu d’entrar en els enllaços següents:

UN LLIBRE: http://www.patidellibres.com/un-llibre.html

COLORS: http://www.patidellibres.com/colors.html

UN JOC: http://www.patidellibres.com/un-joc.html

TALLER D’ARTISTES: http://www.patidellibres.com/taller-dartistes.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *