ELS TRES ANIMALS, Pep Molist, Kim Amate, Takatuka

DSC05890

DSC05889

DSC05886

DSC05884

DSC05883

DSC05870

DSC05893

DSC05896

DSC05899

DSC05903

DSC05904

DSC05906

DSC05908

DSC05909

DSC05910

Ha estat un regal: Hem tingut a la llibreria Pep Molist (escriptor), Kim Amate (il·lustrador) i l’editor de Takatuka, Patric de San Pedro, presentant el seu llibre ELS TRES ANIMALS. El matí d’hivern, que fora era fred i amb plugim, dins la llibreria ha estat càlid i rialler. Els nens i nenes han participat del relat de Pep Molist avançant situacions i introduint elements que el Pep ha integrat en el relat fent-nos somriure constantment. Després, hi ha hagut un espai de creació on els petits han imaginat animals singulars i els han dibuixat fent un taller amb el Kim Amate. Talps, porcs, vaques, dinosaures i peixos han conviscut una estona amb els infants. Mentre l’escriptor narrava la història de la Mercè Roureda i els tres animals amb els quals conviu quan se’n va a viure al camp, l’il·lustrador dibuixava la protagonista empenyent un carretó ple de tifes de vaca… La vaca que es troba la Mercè al món real és ben diferent d’aquella altra vaca humanitzada que l’escriptora havia imaginat en els seus contes fent excursions a dues cames i amb motxilla a l’esquena! Ha, haa. Hem sortejat la il·lustració. Hores d’ara, imaginem una de les famílies assistents a l’activitat somrient a casa seva mentre es miren la il·lustració i recorden el matí viscut.

Agraïm a les famílies que han vingut a la llibreria que hagin participat activament d’aquesta invitació a la lectura compartida adults i infants. Agraïm als autors i l’editor d’ELS TRES ANIMALS que hagin compartit aquest matí amb nosaltres i hagin fet d’aquest dissabte un dia ben especial. I els agraïm que, a més a més de presentar-nos el seu llibre, ens hagin fet un altre regal: Només començar el matí, el Pep ens ha regalat les oïdes narrant-nos LA HISTÒRIA DEL PETIT BÀBAJI i els tigres que troba el dia del seu aniversari, uns tigres que fan riure els lectors (avui oients) quan porten posada la roba del Bàbaji amb un posat més humà que animal (per molt salvatges que siguin els tigres en el món real).

DSC05880

DSC05879

DSC05878

DSC05876

DSC05873

Avui grans i petits hem sortit de la llibreria més alegres de com havíem entrat. I de ben segur que els propers dies hi haurà qui es preguntarà per la dèria que tenen alguns autors d’humanitzar els animals en els seus relats adreçats a infants… I també hi haurà qui somriurà recordant la felicitat de la Mercè Roureda després d’haver decidit acceptar la realitat tal com se la troba.

els_tres_animals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *