Els llibres de Mario Satz publicats per Babulinka Books protagonitzen les sessions del club de lectura de maig al Pati de llibres

club_lectura_maig

El mes de maig centrem el club de lectura de la llibreria en els llibres per a infants i joves escrits per Mario Satz i publicats amb cura per Babulinka Books.

Babulinka va néixer l’any 2013 amb el propòsit d’aportar una mica d’harmonia al món amb cada nou llibre que publiqués. I ho fa. Publica pocs títols ben triats que ve de gust llegir i gaudir, i que ajuden a fer del món un lloc millor amb cada nova lectura que en fem els lectors, perquè notem com ens arriba el que llegim, com toca alguna cosa imperceptible del nostre interior i ens la fa treure per compartir-la amb els altres.

Vam veure néixer Babulinka amb un dels llibres protagonistes d’aquest mes de maig al club de lectura: La sopa de l’avi.

albert_asensio_la_sopa_de_l_avi
http://www.patidellibres.com/blog/neix-babulinka-books-i-presentem-el-seu-primer-llibre-la-faula-la-sopa-de-lavi-sopa-de-abuelo/

Vam presentar el llibre amb els autors, Mario Satz i Albert Asensio, i l’editora de Babulinka, Mar González; i la Matilde Giner, àvia sàvia i amiga del Pati de llibres i de l’escriptor Mario Satz, ens va llegir un text preciós que va escriure per a la celebració i vam publicar al blog:

http://www.patidellibres.com/blog/temps-de-menjar-una-sopa-nutritiva-temps-de-la-sopa-de-lavi/

mar_gonzalez_albert_asensio_matilde_giner

Mario_satz_mar_gonzalez_albert_asensio

sopa_abuelo

I vam exposar a la llibreria durant aquells mesos d’hivern els originals d’il·lustració que havia creat Albert Asensio per a La sopa de l’avi juntament amb altres il·lustracions publicades a altres llibres i també inèdites de l’Albert Asensio.

http://www.patidellibres.com/blog/exposicio-il%C2%B7lustracions-albert-asensio/

albert_asensio_sopa_de_abuelo2

http://www.patidellibres.com/blog/albert-asensio-exposicio-il%C2%B7lustracio/

Han passat alguns anys d’aquella primera lectura que vam fer de La sopa de l’avi. En aquest temps, Babulinka ha fet créixer a poc a poc el seu fons amb llibres que us recomanem llegir i rellegir. Nosaltres ho fem. I compartim les experiències de lectura en les diferents sessions del club de la llibreria.

Aquest mes de maig l’hem començat al club posant en comú les diferents experiències de lectura que hem viscut amb L’ocarina blava, l’últim llibre per a joves i adults escrit per Mario Satz, il·lustrat per Zuzanna Celej i publicat per Babulinka. El viatge de l’heroi i les proves que ha hagut de superar ens han portat a recordar L’Odissea d’Homer, l’evolució del personatge de l’avar cap al restabliment de l’harmonia i el benestar comuns ens ha portat a recordar La cançó de nadal de Dickens, les històries secundàries ens han fet viatjar per l’Àfrica i desitjar que hi hagi més llibres on apareguin de nou personatges com Leila la Dibuixant, que algun dia es convertirà en una onada i viatjarà per tots els mars del món.

ocarina_blava

Continuarem el mes comentant La sopa de l’avi, de la qual ja us hem parlat, i La gota i el cirerer, escrit per Mario Satz, il·lustrat per Albert Arrayás i publicat per Babulinka. Ens preguntarem què passa quan ens resistim acceptar els canvis i la pèrdua que comporten, quan ens costa seguir caminant endavant, quan voldríem ser sempre com som ara mateix. “Pot una gota d’aigua viure per sempre? Transformació, moviment continu… La vida!”, vam preguntar-nos quan vam presentar el llibre amb els autors i l’editora a la llibreria l’estiu d’ara fa tres anys…

http://www.patidellibres.com/blog/la-vida/

“-Quieres lo imposible -tembló el cerezo-, cuando
en lo posible ya está todo lo que buscas.
-¿Y qué es lo posible? -preguntó la gota.
-Este preciso y precioso momento -respondió el árbol-.
El rayo que te atraviesa y siembra tu interior de colores,
el instante que te suspende de mí mientras
el aire te espera con los brazos abiertos.”

… vam preguntar-nos-ho de nou en ple nadal fa un parell d’anys quan proposàvem el llibre com a recomanació d’advent:
http://www.patidellibres.com/blog/advent-5-la-gota-y-el-cerezo-acceptar-els-canvis/

La_gota_i_el_cirerer3

.

… i hem tornat a preguntar-nos-ho aquesta primavera. Potser necessitem fer-nos les mateixes preguntes per veure si descobrim noves respostes amb el pas del temps, amb les experiències viscudes i amb les lectures assimilades. I també perquè no ens cansem de recomanar aquests llibres i sempre trobem nous lectors als quals poder dir-los que els llegeixin i rellegeixin, i amb els quals podem compartir després les experiències de lectura al club de lectura de la llibreria.

Mario_satz_mar_gonzalez

Per acabar el mes de maig, dimarts 30 a les 18 h ens trobarem amb l’escriptor Mario Satz i l’editora de Babulinka, Mar González, al club de lectura de la llibreria. En aquesta sessió ens reunirem els nois i noies dels quatre grups del club de lectura i és oberta als pares i mares, als avis i àvies, i als adults interessats en els llibres escrits per Mario Satz i publicats per Babulinka. Us esperem sota la pèrgola, al costat del taronger, al pati de la llibreria dimarts 30 a les 18 h per comentar amb l’escriptor i l’editora els llibres protagonistes del mes de maig al club de lectura.

mario_satz

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *