Dimarts, club de lectura

Al Pati de llibres hem engegat els clubs de lectura del curs 2015-2016.

club_de_lectura

Dimarts vam començar el curs amb el club de lectura juvenil. Vam comentar la novel·la LOS HERMANOS CORAZÓN DE LEÓN d’Astrid Lindgren, publicada per Editorial Juventud:

“Esta es una insólita novela para los amantes de las aventuras: transcurre más allá de la muerte, en el maravilloso país de Nangijala, adonde llegan los hermanos Corazón de León una vez han traspasado el umbral. Allí descubren que la mitad del país ha caído en manos del malvado Tengil, y está conspirando para hacerse con el control de todo el valle con la ayuda de un terrible dragón. Carlos y Juan Corazón de León deberán superar sus miedos y arriesgar sus vidas para luchar por su libertad y la de Nangijala.”

club_lectura_juvenil

Amb el Noel, l’Àlex, el Roc, el Tomàs, l’Íria, la Gemma, la Mei i el Pau vam parlar de la vida i la mort, de la reencarnació literària com a possibilitat de viure diverses vides que se succeeixen en diferents mons imaginaris.

Vam viatjar a Nangijala i d’allà a Nangilima guiats per Carlos, Galletita Corazón de León, el germà petit narrador i coprotagonista d’aquesta història d’aventures que ens va endinsar en diversos mons fantàstics inserits en el món literari que Astrid Lindgren va crear perquè el personatge afrontés les seves pors (“y después ya nunca más tendré miedo. Nunca más mie…”).

Vam parlar de la valentia de Juan, el germà gran, que es veu amplificada en la novel·la perquè és la veu temorosa del germà petit la que ens narra les seves proeses.

Vam parlar de les forces del bé i el mal que mouen els habitants de les valls, de l’ànsia de poder i domini de Tengil, de l’horror dels monstres prehistòrics Katla i Karma, de virtuts com l’honestedat i la lleialtat que defineixen la manera de relacionar-se dels germans entre ells i amb els altres.

Vam incidir en la destresa amb què l’autora fa un gir en meitat de la novel·la per descobrir el traïdor a la vall dels cirerers i desvetllar la innocència de qui havia carregat fins aquell moment amb la presumpció de traïció.

I vam acabar rellegint diversos fragments del llibre per intentar entendre de quina manera es percep el temps cronològic a Nangijala si el comparem amb com el percebem a la Terra. Als inicis del llibre, el narrador ens diu:

“Entonces me dijo Juan que en Nangijala el tiempo no pasa de la misma forma que aquí en la Tierra. Incluso si él viviera hasta los noventa años, yo no iba a notar que la espera hasta que él llegase fuese más larga que dos días, más o menos. Porque es así allí donde no hay un tiempo de verdad.”

I aquest fragment encara ara ens fa pensar.

Los_hermanos_corazon_de_leon_club_tardor15

Us recomanem que llegiu LOS HERMANOS CORAZÓN DE LEÓN i que el regaleu a nens i nenes més grans de 10 anys amb ganes de viure aventures de cavallers i dracs protagonitzades per nens com ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *