Club de lectura. Sessió de recerca a partir de L’ILLA DE LES CARTES PERDUDES, Oriol Canosa, Mercè López, Babulinka Books

L_illa_de_les_cartes_perdudes
Comencem la setmana preparant una sessió diferent del club de lectura.

Demà farem recerca a partir de L’illa de les cartes perdudes, Oriol Canosa, Mercè López, Babulinka Books​ (cat. i esp.).

Punt de partida, els noms dels personatges: ens portaran, a través d’Internet, a referents històrics i literaris que ampliaran els nostres coneixements i transformaran les pròpies experiències de lectura en quelcom intangible molt valuós: compartir aprenentatges i ampliar horitzons.

Anirem del llibre que hem llegit per comentar al club de lectura (L’illa de les cartes perdudes) a d’altres llibres (Cartes a un jove poeta / Les elegies de Duino); d’un escriptor (Oriol Canosa) a d’altres escriptors (Rilke,per exemple); de la passió d’un personatge (l’ornitologia per a l’oncle Audubon) al sorgiment d’una societat entregada al coneixement a partir d’aquesta passió (la societat Audubon: https://www.audubon.org/); de la recreació d’un parell de personatges simpàtics (Max i Moritz) als personatges originals de Busch (http://childrensbooksonline.org/max_und_moritz/)… Parlarem de les llicències que es permet l’escriptor allargant 400 anys la vida d’un personatge quan passa de la història real a l’interior d’una novel·la (el Príncep von Thurn und Taxis, inventor del correu postal a Europa)…

I observarem el treball d’il·lustració de Mercè López, que ofereix personatges humans animalitzats, al contrari del que estem habituats a trobar en la lij (normalment trobem animals humanitzats). Pararem atenció al fet que els únics personatges humans no animalitzats són els infants i reflexionarem al voltant d’aquest fet. De ben segur la reflexió ens portarà a posar en evidència les màscares del món dels adults i les desmuntarem centrant-nos en un tema concret: l’absurditat de les guerres.

http://www.patidellibres.com/lilla-de-les-cartes-perdudes.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *