x
Cerca Avançada
Categories
Edats
Títol
Autor
Editorial
Idiomes


LLIBRE
  • La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap - Pati de Llibres
  • La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap - Pati de Llibres
  • La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap - Pati de Llibres
  • La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap - Pati de Llibres
15.00
La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap
Català
Werner Holzwarth, Wolf Erlbruch
Kalandraka
A partir de
15.00
La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap

Algú es fa caca damunt del cau de la talpeta just quan aquesta surt de casa. Enfadada, demana a tots els animals que troba pel camí si han estat ells. Un a un, els animals li diuen que ells no han estat i li van ensenyant com fan les caques, onomatopeies incloses i amb tota la informació necessària sobre mida, forma i textura de cada caca escrita amb una tipografia diferent de la del diàleg repetitiu de la talpeta amb els animals que va trobant. Finalment, dues mosques delaten el culpable i ella decideix venjar-se fent-li el mateix. Ella queda satisfeta. I el lector riu fins a plorar veient les dimensions ridícules d’una caca de talpeta sobre el cap d’un gos immens.


En cap moment es diu al text de Holzwarth el nom d’allò que algú li ha fet al cap a la talpeta, ni el nom d’allò que fan davant de la talpeta tots els animals amb qui parla. En canvi la il·lustració d’Erlbruch no pot ser més explcítia. Aquesta combinació d’il·lustració explícita i text suposadament eufemístic predisposa els lectors a connectar amb el sentit de l’humor amb què la història està narrada.


Us recomanem que us oblideu de les convencions socials i llegiu aquest àlbum en veu alta amb una bona colla de nens. I que feu servir tots els recursos que trobeu en vosaltres mateixos per treure suc de les formes, textures i sons que fan les caques dels diferents animals quan cauen a terra. Insistiu en la repetició de l’estructura pregunta-resposta cada vegada que la talpeta troba un animal, ja que permet als infants anticipar, jugar a endevinar què pot passar després. Observeu i interpreteu els gestos i les cares que fa la talpeta, perquè els donareu pistes de diferents graus d’enuig: està enfadada, enrabiada, molesta... I gaudiu amb ells de les rialles que provoquen els elements escatològics i la venjança ridícula de la talpeta.

TAMBÉ US AGRADARAN
11.95

L’Elmer és el referent de l’acceptació d’un mateix tal com és i del tractament positiu de la diferència en la lij. Juntament amb Babar i Pomelo, és un dels elefants més estimats pels lectors.

13.50

Aquest àlbum poètic explica la història de superació personal i col·lectiva, d’emprenedoria femenina i de llavor de canvi social que ha estat la vida de Wangari Maathai, Premi Nobel de la Pau.

16.00

Àlbum il·lustrat El monstre de colors, d’Anna Llenas. Per parlar de les emocions amb els petits i compartir-les.

13.90

Llegim junts i juguem! Cal seguir les indicacions d’Hervé Tullet, escrites amb lletra de pal (tots els jocs tenen les seves normes). Resseguirem línies, farem saltar punts, bufarem, mourem el cap, caminarem de puntetes... I riurem junts.

18.00

El árbol rojo és un àlbum poètic i pictòric que parla de la soledat a través d’un recorregut emocional que va de la desesperació a l’esperança.

13.95

Imagineu com deu ser viure en un poble on el menjar cau del cel tres cops al dia. Només cal mirar la previsió del temps a la tele per saber si caldrà cullera o no per sopar aquesta nit.

Per saber què fem
i participar de les activitats...
subscriu-te al newsletter !